Cele mai bune sfaturi de prevenire a varicelor pe timpul sarcinii

Majoritatea femeilor vor observa aparitia varicelor si a venectaziilor in timpul primei lor sarcini. Aceste vene inestetice apar de obicei pe partea inferioara a picioarelor si pot fi insotite de dureri, inflamatii si mancarimi.
Exista si o parte buna a lucrurilor: daca nu aveati varice inainte de sarcina exista o sansa foarte mare ca acestea sa se amelioreze dupa nastere – mai ales daca urmati sfaturile de prevenire de mai jos.
Cum sa preveniti sau sa scapati de varicele existente:
1. Faceti exercitii fizice in mod regulat. Puteti face plimbari intr-un ritm mai alert pentru a stimula circulatia si a fortifia muschii pcioarelor si venele. Evitati statul in picioare sau jos pe perioade lungi de timp daca aveti varice. Mutati-va greutatea de pe un picior pe altul cand stati in picioare pentru a imbunatati circulatia si a evita varicele.
2. Mentineti-va o alimentatie bogata in fibre pentru a preveni constipatia (fortarea poate cauza probleme la nivelul venelor, cum sunt varicele, sau hemoroizi) si incercati sa va mentineti greutatea in limitele recomandate fiecarui stadiu al sarcinii. In meniul dumneavoastra zilnic includeti ovaz, orz, fasole, mazare, linte, cartofi copti in coaja, orez brun, grau integral si fructe si legume proaspete din plin.
3. Ridicati-va picioarele, mai ales cand cititi sau va uitati la televizor. Cand stati intinsi puneti-va picioarele pe o perna pliata pentru a le ridica mai sus decat nivelul inimii pentru a ameliora varicele. Unele femei asa dorm.
4. Nu stati cu picioarele incrucisate la nivelul genunchilor, incrucisati-le la glezne si evitati astfel varicele.
5. Dormiti pe partea stanga pentru a usura greutatea uterului pe vena cava inferioara (care este pe partea dreapta). Puneti-va o perna la spate si una sub picioare pentru a va ajuta sa stati pe partea stanga si sa micsorati presiunea pe picioare si varice.
6. Purtati ciorapi elastici de sustinere daca aveti picioarele si gleznele umflate din cauza varicelor. Imbracati-i la prima ora dimineata pentru a impiedica acumularea sangelui in picioare si formarea varicelor. Gasiti asemenea ciorapi la magazinele su provizii medicale sau in farmacii. Ar trebui sa fie mai stransi la glezne si putin mai largi pe masura ce urca pe picior astfel incat sangele sa poata fi transportat cu usurinta inapoi catre inima.
7. Incercati sa folositi creme si lotiuni naturale pentru varice care sunt sigure pentru femei insarcinate, reduc marimea varicelor si previn inflamatiile, mancarimile si arsurile. Ingredientul natural Calendula este calmant si un stimulent puternic al circulatiei sanguine cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si regenerative. Calendula are uimitoarea capacitate de a micsora varicele si de a reduce si venectaziile.

Venele slabite si umflate si varicele pot fi prevenite. Este important sa urmati aceste sfaturi de top de prevenire a varicelor in timpul fiecarei sarcini pentru a va intretine sanatatea venelor picioarelor. Aceste sfaturi va pot ajuta corpul sa se vindece singur de varice, iar dumneavoastra obtineti o circulatie imbunatatita si energie si vitalitate in picioare – ceva de care are nevoie orice mama pentru a se bucura de viata si de o sarcina sanatoasa, fericita si confortabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu