Cinci cai naturale de a preveni aparitia varicelor

Suferiti de varice sau vene varicoase, cum mai sunt numite, acele vene inflamate si marite anormal de tare, de culoare albastra, care apar pe picioare si sunt proeminente pe suprafata pielii? Va dor picioarele sau vi se umfla uneori?
Puteti vindeca varicele intr-o maniera sigura si naturala, fara chirurgie invaziva.
Tratamentele naturiste alternative pentru varice devin din ce in ce mai populare, iar in unele cazuri sunt o optiune mai buna deoarece intineresc venele, reduc durerea si varicele si ofera o solutie pe un termen mai lung decat chirurgia. Chiar si chirurgii plasticieni onesti recomanda metodele alternative de tratare a varicelor inainte de a apela la operatie.
Daca va numarati printre persoanele care sunt in cautarea terapiilor naturiste de ameliorarea durerii si scaderea presiunii pe venele varicoase, atunci nu este nevoie sa mergeti mai departe. In majoritatea cazurilor, procedurile chirurgicale invazive nu mai sunt solutii la care apeleaza multi oameni care vor sa scape de varice.
Cinci cai naturale de a preveni aparitia varicelor:
• Stimulati circulatia sangelui in picioare – exercitiile fizice cum ar fi mersul pe jos, mersul pe bicicleta sau alergatul incurajeaza circulatia sangelui in picior prin intarirea muschilor si amelioreaza varicele. Aceste tipuri de exercitii nu vor impiedica doar agravarea varicelor, dar vor imbunatati si fluxul sangelui ceea ce va reduce durerea si va preveni aparitia altor vene varicoase.
• Reduceti greutatile pe care le carati – incepeti prin a scapa de kilogramele in plus, manevrati obiecte mai putin grele si reduceti activitatile care pun presiune suplimentara pe picioarele dumneavoastra pentru a evita varicele.
• Purtati ciorapi de compresie care va ofera sustinere suplimentara – acestia sustin venele cu o presiune constanta care ajuta la prevenirea aparitiei inflamatiilor si a durerii in picioare cauzate de varice deoarece incurajeaza circulatia si va dau energie. Dresurile va pot fi de ajutor atat timp cat le purtati, dar nu sunt un remediu permanent pentru varice. Cand ii dati jos varicele vor fi tot acolo.
• Mancati alimente bogate in fibre – acestea includ fructe, fructe de padure, legume proaspete si cereale integrale; toate ar trebui sa se regaseasca in nutritia dumneavoastra. Fibrele lor intaresc peretii venelor, reduc presiunea pe vene si varice si previn constipatia. Aparitia altor varice poate fi prevenita si prin reducerea proteinelor si a grasimilor de origine animala din alimentatie, eliminarea mancarurilor grele si consumul unei cantitati mari de apa.
• Utilizati acceleratori de circulatie pentru a va ameliora varicele– uitati-va dupa uleiuri esentiale terapeutice si produse pe baza de plante pentru intretinerea circulatiei in picioare. Extractul de Calendula este cunoscut pentru compensarea deficientelor circulatorii si este foarte bun pentru varice. Gingko biloba si castanul porcesc sunt folosite in reducerea durerii si marimii varicelor.
Pentru a obtine rezultate rapide si sigure este de preferat sa utilizati aceste plante extern, in creme si lotiuni, si nu intern. Conform Clinicii Mayo, „utilizarea acestor plante puternice poate reduce senificativ durerea si dimensiunea varicelor; plantele pot constitui un tratament pentru varice la fel de eficient ca si ciorapii de compresie”.
Urmand aceste cinci cai naturale de prevenire a varicelor, puteti preveni inrautatirea lor si le puteti reduce sau elimina fara a apela la operatie. Puteti preveni si formarea unor noi varice pe viitor.