Cu ajutorul acestei perne pentru picioare nu veti mai avea varice

Probabil ati auzit de varice intr-un moment sau altul al vietii dumneavoastra cand asculati persoanele mai in varsta vorbind despre disconforturile pe care incep sa le simta pe masura ce imbatranesc. Dar chiar stiti ce sunt varicele, ce declanseaza aparitia lor sau ce poate fi facut pentru a le trata sau preveni? Daca raspunsul dumneavoastra este nu, atunci ar trebui sa incepeti prin a invata lucrurile de baza despre vene.
Venele transporta sangele din corp inapoi spre inima si au valve unidirectionale astfel incat sangele sa nu poata curge inapoi, dar daca aceste valve slabesc, exista posibilitatea ca o cantitate de sange sa ramana in vena, care incepe sa se mareasca si sa devina proeminenta – astfel apar varicele. Venele mici si congestionate ce se gasesc aproape de suprafata pielii se numesc venectazii si au aspectul unor panze de paianjen, iar cele mai mari vare se gasesc mai ales pe gambe sunt cunoscute sub numele de varice.
Cauzele exacte ale aparitiei vinisoarelor albastre si a varicelor nu sunt clare, dar unii dintre factori care ar putea fi responsabili includ ereditatea, inaintarea in varsta, sarcina, dar si statul prelungit in picioare sau jos. Statisticile arata ca aproximativ 60% dintre barbatii si femeile din Statele Unite ale Americii sufera de afectiuni ale venelor, cum ar fi varicele, care au o incidenta si mai mare dupa varsta de 50 de ani.

In cautarea unui tratament
De obicei fiecare persoana in parte decide daca isi va trata varicele. Unii oameni cauta tratamente pentru varice din cauza aspectului lor neplacut sau a disconfortului provocat. Dar aceasta problema se poate inrautati in timp, cauzand senzatia de greutate sau arsura, crampe, iar in cazurile cele mai grave umflarea picioarelor, ulcere ale pielii si aparitia cheagurilor de sange.
Asadar, ce tratamente pentru varice exista? Doctorii pot oferi diferite optiuni pentru fiecare tip de afectiune, fie ea varice sau vene panza de paianjen. Optiunile de tratament pentru varice includ purtarea ciorapilor elastici de sustinere, indepartarea chirurgicala a varicelor si ridicarea picioarelor cat mai des posibil, mai ales in timpul somnului. Pentru aceasta ultima optiune, doctorii recomanda utilizarea uni perne de picioare Wedge.
Este o perna versatila care se poate despaturi si transforma intr-un suport confortabil pentru glezna care sufera de varice. Va puteti ridica picioarele cu ajutorul pernei Wedge si sa va relaxati in timp ce spuma sustinatoare se modeleaza dupa picioarele dumneavoastra, sustinandu-le; efectul este combinatia perfecta de sustinere si confort pentru a ajuta la reducerea inflamatiilor si a disconfortului cauzat de varice.
Asa cum am spus, o metoda sigura si usoara de tratament pentru varice este utilizarea unei perne pentru sustinerea picioarelor, prevenid si vindecand astfel durerile si inflamatiile. Nivelul de ridicare pe care vi-l ofera o astfel de perna, fie ca dormiti sau stati pe partea stanga – cea mai recomandata pozitie pentru cei care sufera de varice – fie in orice alta pozitie care va place, permite fluxul liber al sangelui si al oxigenului prin venele picioarelor, ceea ce micsoreaza presiunea pe membrele inferioare si reduce implicit varicele.